10 Tips til Hvordan Pakke Profesjonelt – Minilager Tips

 1. Organiser 

Nå har du endelig muligheten til å bli kvitt unødvendige gjenstander du ikke har bruk for. Selg/ gi bort/ kast ting du ikke trenger, dette vil gjøre hele flytteprosessen enklere både for deg og ryggen din. Kvitt deg med alt som er ødelagt og ikke kan repareres.

 1. Pakk strategisk

Når du har organisert ditt flyttegods, er det lurt å begynne å sette oversiktlige merkelapper. Det kan også være lurt å fylle ut et skjema over ting som skal gjøres. Et godt tips er å starte pakkingen minst 1 måned før selve flyttedagen. Desto mer du får gjort i forveien under organisering og pakkingen, jo mindre stressende blir det i siste liten.

Minilager - Lagerboks

 1. Marker alt og ta bilder av elektronikk

Mens du pakker, vær sikker på at du opprettholder organiseringen så godt det lar seg gjøre. Her er noen tips som kan være greie å huske for å få med seg alt:

 • Pakk skruer og plugger fra møbler inn i egne ziplock poser og marker dem.
 • Fargekoder på flytteesker, pakk inn og ut en farge av gangen. 
 • Marker flytteeskene på sidene, ting kan gå i surr dersom de markeres på toppen. 
 1. Lag personlige esker. 

Det kan være veldig greit å skille ut alle dine personlige nødvendige gjenstander i separate esker. Dette kan for eksempel være ting du trenger de aller første dagene/ ukene i ditt nye hjem. Et rent klesskift, toalettsaker, elektronikk – alt du ikke kan leve uten. Pakk disse eskene til slutt, slik at du alltid har kontrollen på hvor det viktigste er. 

 1. Forsiktig når du pakker knusbare gjenstander.

Ta en vurdering på om du skal pakke bestikk, tallerkener og glass separat. Et godt tips kan være å pakke artiklene inn i avispapir eller bobleplast for ekstra beskyttelse. Husk å markere eksene etter hva de inneholder, marker “knusbart” på de skjøreste eskene.

Fragile

 1. Sikkert utstyr

En feil mange gjør når de flytter, er å overfylle eksene. Dette gjør at de tåler mindre og kan enklere gå i stykker. Sikre deg noen esker av høy kvalitet og pakk de systematisk, slik at de ikke revner eller går i stykker. Det er bedre med for mange esker enn for få, for sikkerhets skyld. 

 1. Spar plass når du pakker klær. 

Det å pakke klær kan være noe av det mest tidkrevende når det kommer til pakking. Det viktigste er å spare nok plass til klærne, det har en tendens til å ta mer plass enn hva man ser for seg. Plassbesparende tips til klær: Plagg på hengere kan pakkes i søppelsekker med hull i toppen. Klærne kan enkelt henge under flyttingen og sparer mye plass. Rullede klær tar også mindre plass enn brettede. 

 1. Beskytt møbler for å forhindre skader. 

Ta deg litt ekstra tid til å beskytte større gjenstander og møbler før du flytter. Fjern skuffer, dører og skruer så godt det lar seg gjøre. Det er også et kjempe pluss dersom du får med deg flere til å løfte tyngre gjenstander, dette er for å forhindre uforsiktige løft og ryggskader.

 1. Garntrikset

Dette pakke-trikset kan du ikke komme foruten! Du vil spare masse tid og gjør jobben mye lettere. Kutt av et lite snøre fra et garnnøste eller liknende som du plasserer over ekseåpningne før du taper de sammen. Med en enkel bevegelse kan du åpne boksene uten å måtte lete etter hvor tapen er festet. (Sørg for å ikke tape fast endene på garnnøstet fast i eskene)

Minilager - Box

 1. Ikke pakk dette med andre husholdnings artikler. 

Det er ikke bare lurt å ha kontroll på hva som bør pakkes sammen, du må også ha kontroll på hva som ikke kan pakkes sammen. Noen gjenstander kan være farlige under flytteprosessen, så det er best å flytte dem separat. Verktøy, malerutstyr og rengjøringsmidler skal pakkes sammen i tydelige markerte bokser. Du vil kanskje bruke plastbeskyttelse for å forhindre rot eller farlige lekkasjer. 

Pakk flasker og medisiner sammen og hold dem skilt fra andre eiendeler. Andre varer som bør pakkes separat:

 • Brannslukningsapparat
 • Ammoniakk
 • Klor
 • Varmeleementer
 • Maling og lakk
 • Batterier 

Kontakt oss

0